Dikke Freddy En De Prinsen Der Badstaddichters

Erik Vlaminck / Peter Holvoet-Hanssen / Jan Ducheyne

 

 

 

Tijd: 13u45 - 15u10

Locatie: De Tuin Van Eden - Groentemarkt, 8400 Oostende

Prijs voorverkoop: 6 euro

Prijs aan de deur: 10 euro

Meer over Erik:

Erik Vlaminck  is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging en hij is voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Als romanschrijver kreeg Vlaminck bekendheid met een zesdelige romancyclus over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. Die bundelde hij later in drie delen: Langs moederszijde, Langs vaderszijde, Langs schrijverszijde. De doorbraak bij een ruim lezerspubliek kwam er in 2008 met Suikerspin en in 2011 met ‘Brandlucht’. Zijn meest recente roman De Zwarte Brug verscheen in januari 2016. Als theaterauteur werkte Vlaminck voor diverse belangrijke gezelschappen., zoals Olympique Dramatique.

 

Hij schrijft ook de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Meer over Peter:

Dichter-troubadour. Vlaamse Debuutprijs – Cultuurprijs – Arkprijs,… Stadsdichter Antwerpen 2010-2012. Maakte eigen niche met 'De reis naar Inframundo' (1991-2011). Na 'Miavoye'-hulde aan Van Ostaijen verscheen in 2016 het lovend onthaalde ‘Gedichten voor de kleine reus’, prelude van een nieuw project. Gedichtendag 2017 verscheen de vouwbare schatkaart ‘Wereld van de Poëzie in kaart’, een sporentocht door de poëziegeschiedenis naar ‘het Land van Music-Hall’ (volledige versie: wereld.paukeslag.be).

Meer over Jan:

Jan Ducheyne, Oostendenaar, leeft zijn gedichten, en vervolgens schrijft hij ze op. Ofwel schrijft hij ze op, in de hoop ze ooit te zullen leven. Dat is het zo ongeveer. In zijn eigen woorden is het volgens hem de truc om de mensen de indruk te geven dat het allemaal niet te ingewikkeld is wat hij schrijft, dat men zich herkent in zijn werk. Tegelijkertijd zorgt zijn manier van kijken en schrijven voor een uitgesproken en unieke schrijfstijl. Hij sublimeert dit op een podium door nooit voor minder dan kippenvel te gaan. Hij kan niet anders.

POËZIE