De Drie Dichters Des Vaderlands

Charles Ducal / Laurence Vielle / Els Moors

 

 

 

Tijd: 15u30 - 16u30

Locatie: De Tuin Van Eden - Groentemarkt, 8400 Oostende

Prijs voorverkoop: 10 euro

Prijs aan de deur: 15 euro

Over de voorstelling:

Uniek! Voor het eerst staan ze samen op het podium.

Meer over Charles:

Charles Ducal is een van de belangrijkste Nederlandstalige dichters van het moment. Hij debuteerde in 1987 met de bundel Het huwelijk en schreef tot nu toe zes dichtbundels. In 2012 werden die samengebracht in Alsof ik er haast ben.

 

Daarnaast is Charles Ducal de auteur van het enthousiasmerende essay Alle poëzie dateert van vandaag waarin hij uitlegt wat het belang van poëzie voor jou en mij zou kunnen zijn. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe bundel, De buitendeur.

 

Ducal schrijft op het oog klassieke poëzie in een klassieke vorm, die direct toegankelijk is. Inhoudelijk gaat het vaak over (innerlijke) conflicten, en niet zelden spreekt er ook een grote maatschappelijke betrokkenheid uit zijn werk. Of hij nu schrijft over het persoonlijke en intieme of over grotere sociale thema’s, met zijn gedichten weet hij de lezer te raken.

Meer over Laurence:

Laurence Vielle, moet je vooral zien en horen lezen. ‘Wat ik schrijf is spreekmateriaal, klankmateriaal. Ik lees graag hardop wat geschreven is,’ zegt ze. Een lezing door Vielle is dan ook altijd een feest. Laurence Vielle noemt zichzelf een sprokkelaarster. ‘Ik sprokkel woorden, de woorden van anderen, van mij en de ritmen van de wereld. Daarna schrijf ik, en ik zeg graag die woorden.’

Bij Poëziecentrum verscheen in 2013 haar bundel Herschepping van de wereld, vertaald door Jan H.

Meer over Els:

In 2006 debuteert Moors met haar dichtbundel Er hangt een hoge lucht boven ons. In de gedichten is er sprake van een alternantie tussen zwaarte en lichtheid in toon en thematiek. Schijnbaar dagelijkse taferelen worden getransformeerd tot "een nieuwe werkelijkheid". In 2008 verschijnt haar eerste roman Het verlangen naar een eiland. In 2010 publiceert ze de bundel Vliegtijd, die bestaat uit drie verhalen en een brief. Haar tweede dichtbundel, Liederen van een kapseizend paard, verscheen in 2013.

Moors publiceerde eerder gedichten in onder andere Yang, Pampus, Krakatau, Het liegend konijn en nY. In 2018 volgt ze Laurence Vielle op als Dichter des Vaderlands.

POËZIE