De Dakbroeders

De Dakbroeders

 

 

 

Tijd: 17u00 - 18u15

Locatie: De Tuin Van Eden - Groentemarkt, 8400 Oostende

Prijs voorverkoop: 6 euro

Prijs aan de deur: 10 euro

·  Nujeen en de suikerziektepatiënt  - Spel: Oscar Mylle en Marthe Mylle
Op de dag dat een driejarige jongen verdrinkt en aanspoelt op een Grieks strand, waagt ook Nujeen Mustafa de oversteek met haar rolstoel in een rubberboot. Nujeen is spastisch en leert zichzelf Engels via soaps. Wanneer de burgeroorlog uitbreekt moet ze Kobane in Syrië ontvluchten. Geholpen door haar zus maakt ze de uitputtende overtocht via Turkije naar Griekenland, komt ze vast te zitten in Hongarije, ervaart ze mensonterende situaties en weet ze uiteindelijk Duitsland te bereiken. 
Een Belgische jongen probeert zich in te denken hoe hij het met zijn suikerziekte zou redden in de situatie van Nujeen. 


 

 Stramme botten- Spel: Hilde Veulemans (première)
Anita werd bij de inval van het Rode Leger in Pruisen brutaal verkracht door de soldaten. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vlucht ze naar Keulen. Daar bouwt ze een nieuw bestaan op waarin ze zich nooit meer door een man laat aanraken en haar geheim aan niemand toevertrouwt.  Wanneer ze in haar oude dag in een bejaardentehuis terechtkomt waar Russische verplegers haar moeten wachten, slaat de paniek en de woede weer toe. 

·  Wat Pierre niet redden kon- Spel: Roselien D'haenen, Margo Carton en Gail Herman
Marie Curie was zonder twijfel de meeste invloedrijkste wetenschapper in de Eerste Wereldoorlog. Haar radiografische toepassing van de röntgenstralen redde het leven van ongeveer één miljoen soldaten. In deze scène zien we hoe Irène Curie een mobiele röntgenpost opzet. Haar hulpje Justine beklaagt zich over de onwil van de mannelijke dokters om de kennis die ze van Marie Curie leerde aan te nemen. Irène herkent het probleem. Toch blijft ze strijden. Bij elke soldaat met een hoofdwonde denkt ze aan haar vader. Pierre kon niet meer gered worden maar het gevoel anderen te redden, biedt haar een grote troost. 

·  De Misskes van Pervyse in WO 1- Spel: Naomi Verschaeve en Morgane Van Tiggel
Enkele weken na het sprookjeshuwelijk aan de Yzer tussen Elsie en piloot Harry blijft er van de romantiek tussen hen bieden geen spoor meer over. Mairi ontdekt de reden: een leugentje van Elsie die haar hele beeld van haar vriendin op losse schroeven zet. Zal hun vriendschap, gesmeed door de gruwelen die ze samen in the cellar house in Pervijze trotseerden, sterk genoeg zijn om het leugentje te vergeven? 

PODIUM