Benefiet

3 Ensembles Zingen Voor 't Leeshuus

BARBIE SHOP

Leuven

DE GEKROMDE VINGERS

Roeselare

LES TAILLES RONDES

Brugge

Wanneer:

Vrijdag 15.11.20.19 om 20u30

Waar:

Zaal Ten Stuyver

Stuiverstraat 357

8400 Oostende

Barbie Shop

Barbie Shop zingen is geboren uit noodzaak. Onze roots liggen in het Brussels kathedraalkoor, maar als tegenwicht voor de ernstige liturgische gezangen gooiden we ons ook in de barbershop. And we love it... 

Eens in aanraking met Barbie Shop, geniet u onvermijdelijk van een gezonde dosis afterglow. 

Meer informatie? Surf naar http://barbieshopsisters.blogspot.com/

 

Anno 1997: hoe krijg je een jarige op zijn eigen verrassingsfeest?

Door samen met het feestvarken een mannenkoor op te starten en avonden lang te repeteren voor een concert dat jammer genoeg net op de dag van zijn verjaardag zal plaatsvinden… Tijdens de repetities ging het er heel vrolijk aan toe en telkens als Ständchen van Schubert gezongen werd, worden ook de ‘gekromde vingers’ (.. mit gekrümmte Finger..) uit dit stuk heel plastisch uitgebeeld. Een naam voor dit mannenkoor was dan ook snel gevonden. Dit optreden werd zo fel gesmaakt dat er besloten werd om verder te werken en een nog hoger niveau te bereiken.

Deze zangers zijn tot op vandaag een zingende vriendengroep gebleven en dit heeft blijkbaar een grote aantrekkingskracht. Wel blijft dit gezelschap eerder een gelegenheidskoor dat optreedt op verzoek. Hun repertorium varieert van klassieke tot ludieke drie – en vierstemmige muziek. Mozart, Laïs of The Beatles: niets i hen vreemd.

Gekromde Vingers: Nicolas Somers – Koen Goderis – Jochen Decaestecker – Bernard Deleersnyder – Filiep Vercruysse – Willy Pollet – Bart Lodrioor – Omer Ghesquière – Jan Loose – Jan Lefere – Robrecht – Gheysen – Henk Ghesquière – Delphine Berden

De Gekromde Vingers

 

Les Tailles Rondes

Toen wij in mei 2001 besloten om samen te zingen, braken wij ons hoofd over een naam voor ons groepje. We dachten toen aan ‘zes vrouwen’ in het latijn, om een beetje speciaal te doen, zoals de zeven mannen uit het Torhoutse, ‘Septem Viri’.
Maar ‘Sex Femine’, dat klinkt niet goed, en men kan er allerhande verkeerde voorstellingen bij, hebben over wat wij doen, en dat is alleen maar zingen.

Een van onze eerste liedjes was een Frans liedje ‘Les boîtes à musique’ en dat gaat onder andere over blondgelokte vrouwen met ronde leesten: ‘les boucles blondes, les tailles rondes qui se confondent sou les rotondes, en ja, we hadden hem, onze naam.

We zingen 3-stemmige of 4-stemmige covers van liedjes uit verschillende landen en uit diverse muzikale periodes, soms a capella.

Ons fundament, de alten, zijn Mia Leenknegt, Caroline Persyn en Maria Decancq.

De hoogste noten komen van de sopranen, Leen Vercruysse, Ann Duyvejonck en Annemie Deblauwe.

De colle die ze te samen houdt, de mezzo’s, zijn Dominique Wuidart, Trui Vercruysse en Monique Delbeke.

De trouwe begeleidsters op het muzikale pad zijn Veerle Vinckier aan de piano, Isabel Vandecandelaere op fluit, en Mathilde Vercruysse op viool en accordeon.

Leen Vercruyyse leidt de groep in goeie muzikale banen.