Haiku

Workshop en toonmoment

 

 

 

Tijd: 15u45 - 16u45

Locatie: Gitaar Trainingstudio - Groentemarkt, 8400 Oostende

Prijs: Gratis

Wat is een haiku? Wat is het geheim van een goeie haiku? Schrijf zelf je haiku aan de hand van uitleg en voorbeelden onder begeleiding van haiku-dichter Stefaan Pennynck.

Stefaan Pennynck (°Oostende, 1963) :  

master in de politieke wetenschappen en verwoed kunst- en erfgoedliefhebber, volgde diverse leergangen Nederlandse en Engelse letterkunde en literatuurgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij schrijft poëzie, verhalen en essays. Stefaan was de vorige jaren te gast op WoordZee met poëzie (2017) en een verhaal (2018). Dit jaar begeleidt hij een workshop haiku’s schrijven, een versvorm die hem (nauw aan het hart) ligt.

Vanuit een bijzondere interesse voor cultuurgeschiedenis en literatuur doet hij onderzoek naar de waardevolle, maar deels vergeten Oostendse schrijver Gaston Duribreux. Over deze ‘romancier van de zee’ (1903-1986) schreef hij diverse essays, verschenen in het tijdschrift van de Oostendse Heemkring De Plate. Voor Drijfhout schreef hij het fictief verhaal “Villa Bagatelle: maritiem literair walhalla aan zee” over het familiepension van de hotelier-schrijver Duribreux. Stefaan Pennynck werkte samen met stadsgids Dirk Beirens de wandeling “De Roeschaard. Moord en wraak in het Oostendse visserskwartier 1908 – 1928” uit, gebaseerd op de roman ‘De Roeschaard. Een visschersroman’ (1943) van G.Duribreux.

WORKSHOP