Thuishaven

 

 

 

Tijd: 13u00 - 14u00

Locatie: Grote Tent - Groentemarkt, 8400 Oostende

Prijs: Gratis

Kwinten Van Heden: presentatie

Kwinten Van Heden, studeerde af als bachelor bij Luca Drama in Leuven, deze dramaturg is vast presentator op WoordZee; speelde reeds bij Het Gevolg, Het Paleis en Het Marthatentatief en was een tijd lang te zien in Thuis (2011), ect... Nu oa op PUKEMA.

Masood Baloch

Masood Baloch aka Ahmed Masood: vluchten uit Balochistan (verdwenen staat, opgeslorpt door zijn buren) en aanspoelen in Oostende…  Vanuit deze dramatische levensloop schrijft journalist Masood zijn "Touching Poetry "

Philippe Cailliau 

Dichter/criticus. Woont, leest en schrijft in Oostende. Debuteerde als dichter ergens in de jaren 70 van de vorige eeuw – toen de neo-experimentele poëzie opgeld deed. Ondertussen zijn we enkele decennia verder en Philippe Cailliau heeft het hermetisme ingeruild voor nog steeds beeldrijke, maar wel toegankelijkere poëzie. Muzikaliteit, ritme, meerduidigheid kenmerken zijn huidige gedichten.
Na een vruchtbare periode in de vorige eeuw is Cailliau jarenlang poëtisch stil geweest, maar sedert 2013, na een gezondheidskundige hindernissenparcours, is er weer voldoende energie vrijgekomen voor nieuw werk. Achtereenvolgens verschenen ‘Het boek nul’, ’Niets verloren’ en ‘Tot de stenen wortel schieten’. Binnenkort zal, in de bibliotheek van Oostende, Cailliaus nieuwe (en 11 de ) bundel worden voorgesteld: ‘Omtrek van water’. Hierin is - uiteraard - water
(en meer bepaald de zee en het leven dat zij voortbrengt), het centrale thema.

 

Het is dan ook niet vreemd dat Cailliau voor deze editie van Woordzee, die ook een eerbetoon is aan Paul Snoek, een watergedicht van deze dichter zal voorlezen: het welbekende ‘Een zwemmer is een ruiter’ uit de bundel ‘Hercules’, verschenen in 1960.
Voor meer info: www.philippecailliau.com

 

Frank Decerf :

Sinds kort mag Oostends dichter en auteur Frank Decerf zich voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen noemen. Frank Decerf is de eerste Oostendenaar die aan het roer van de 111 jaar oude vereniging komt te staan.

Hij is een sociaal betrokken en humanistisch auteur. Decerf werkt geregeld en graag samen met beeldende kunstenaars. Hij is lid van diverse letterkundige verenigingen en maakt deel uit van de redactie van Digther waarin hij nieuwe publicaties voorstelt. Hij is jurylid van de Poëzieprijs van de Stad Oostende. 
 In 2009 werd de poëzie van Decerf gebruikt om een tiental banken in het Vogelzangpark te Oostende voor eeuwig te versieren; daarbij werd beroep gedaan op de steenkalligrafe Stéphanie Busard.
In 2010 verscheen de roman "Het Bezoek".: " Na een traumatische ervaring en  alhoewel zijn wereld totaal op instorten staat,  vertrekt naar het zonnige zuiden ,om zich geheel aan het schrijven wijden, maar dan komt er onverwacht bezoek en ...".
In het voorjaar van 2014 verscheen het literair essay "De trage zandloper van het geluk", 
Op 8 november 2015 verschijnt de nieuwe drietalige bundel gedichten "Getuigenissen" (Nederlands - Frans - Engels)  naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de bevrijding van de nazikampen.

Peter Holvoet Hanssen

Auteur/dichter-troubadour. Debuutprijs, Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap, Arkprijs van het Vrije Woord, Dirk Martens en Paul Snoek Poëzieprijs. ‘StadsPeter’ Antwerpen 2010-2012. Woont in het Antwerpse Begijnhof met jeugdauteur Noëlla Elpers – samen vormen zij meer dan 25 jaar ‘Het Kapersnest’, om liefde voor literatuur met bravoure aan te wakkeren.

H.-H. maakte eigen poëzieniche met 'De reis naar Inframundo' (bloemlezing 1979-2010 / dichtbundel anno 2011). Na de 'Miavoye'-hulde aan Van Ostaijen verscheen in 2016 ‘Gedichten voor de kleine reus’, ouverture van een nieuwe poëziereis. Anno 2017 verscheen de schatkaart ‘Wereld van de Poëzie in kaart’ (met Brecht Evens) annex sporentocht door de poëziegeschiedenis (volledige versie te http://wereld.paukeslag.be). 2018: lancering van zijn poëzietestament ‘Blauwboek. Gedichten voor de grote reuzin’ (2e druk; in DM vergeleken met het late werk van Van Ostaijen) – gevolgd door een tournee met Mauro Pawlowski. 1 Louis Paul Boonprijs 2019.

PODIUM