Sterrenhemel - Ciel Etoilé

4 topdichters uit de Lage Landen et le Plat Pays

 

 

 

Tijd: 16u45 - 18u15

Locatie: Toope, Groentemarkt

Prijs: €12

"Poëzie is als het mineraal in kristallen. Zonder zouden we vorm en beweegreden hebben, maar zou het ons ontbreken aan de sublieme schittering in een fijn glas wijn." -  Mustafa Kör

Mustafa Kör was in 2008 al stadsdichter van Genk, maar debuteerde 'pas' in 2016 met de bundel "Ben jij de liefde". Voor die bundel werd hij genomineerd voor de Poëzie debuutprijs Aan  Zee 2017.

Maarten Van der Graaff  : http://www.maartenvandergraaff.nl/

Carl Norac  : https://www.dichterdesvaderlands.be/xx-wordt-nieuwe-dichter-des-vaderlands-vanaf-gedichtendag-2020/

Charlotte Van den Broeck  : 

Op 7 april 2019 won Charlotte Van den Broeck de 9e Paul Snoekprijs. Zij studeerde Engels en Duits aan Universiteit Gent. In 2015 debuteerde Van den Broeck bij De Arbeiderspers met Kameleon, ‘een roadtrip naar een mogelijke vrouwelijke identiteit, die ergens tussen lichaam en taal geconstrueerd wordt’, waarvoor ze de Herman de Coninck Debuutprijs kreeg. Van den Broeck treedt op als Lulu Wedekind in het Poëziebordeel, een initiatief van VONK & Zonen. Ook tourde ze mee met Saint Amour, een initiatief van Behoud de Begeerte. Van den Broeck mocht de 33ste Nacht van de Poëzie in Utrecht afsluiten, waardoor ze ook de 34ste editie in 2016 mocht openen. Datzelfde jaar opende ze, als jongste gastlandspreker ooit, samen met Arnon Grunberg, de Frankfurter Buchmesse. Een literaire tournee in Londen is een voorbeeld van de toegenomen internationale belangstelling voor haar werk. Haar tweede bundel Nachtroer, ‘gedichten [die] worden aangedreven door een diep verlangen naar ontheemding, verdwijning, naar een opgaan in de permanente stroom van het tomeloze leven’, verscheen in januari 2017.

OPTREDEN